Oletko vuokraamassa autoa? Muista navigaattori!

Kuinka voit hyödyntää navigaattoria etukäteen ja ajaessa vuokra-autolla?

Navigaattori on hyvä laite, kun vuokraa auton. Sitä voi hyödyntää myös ennen kuin vuokraa auton. Parhaiten tämä onnistuu, jos ottaa mukaan oman navigaattorin. Siihen voi tehdä kaikenlaisia lisäyksiä ja päivityksiä ennen reissuun lähtöä. Jos autossa, jonka vuokraa on navigaattori, niin silloin ei tietystikään tarvitse ottaa mukaan omaa navigaattoria. Silti sen käyttöön voi varautua jo etukäteen. Kun ajetaan vuokra-autolla, navigaattoria voi hyödyntää monella tavalla navigoinnin lisäksi. Kannattaa miettiä miten sitä voi hyödyntää jo ennen lähtöä. Jos aikaa on suunnittelulle ennen reissua niin navigaattorista saa vielä enemmän irti, kuin vain että ei tekisi mitään suunnitelmia.

Navigaattorin hyödyntäminen ennen reissua

Navigaattori autossa
Navigaattori helpottaa tien päällä ja ennen reissua

Jos mukaan ottaa oman navigaattorin, kannattaa sille tehdä paljon asioita ennen vuokra-autolla ajamista. Navigaattorin kartat voi päivittää uusiin aina kun uusia karttoja ilmestyy. Varsinkin sen seudun kartat, jossa autolla aikoo ajaa, on hyvä päivittää mahdollisimman uusiin karttoihin. Seuduilla on voinut tapahtua paljonkin uutta, jolloin kartan on hyvä olla ajan tasalla. Jos vuokra-autolla pitää siirtyä tai on aikomus olla paikalla kohteessa tiettyyn aikaan niin tarkimmin sen saa ajoitettua uusimmilla kartoilla.

Navigaattoriin voi tehdä myös muita lisäyksiä karttojen päivityksen lisäksi. Siihen voi lisätä valmiiksi jo osoitteet, joissa aikoo käydä ajomatkan aikana. Jos on vaikka tarkoitus yöpyä monessa eri hotellissa niin hotellien osoitteet voi laittaa navigaattoriin valmiiksi. Varsinkin jo hotellin osoite on vaikea kirjoittaa tai pitkä niin sitä ei tarvitse sitten matkalla ruveta kirjoittelemaan.

Navigaattoriin voi merkitä myös kaikki muutkin kohteet matkalla hotellin lisäksi, joissa aikoo käydä. Reittejäkin kohteiden välillä voi suunnitella etukäteen. Jos ei halua välttämättä kulkea nopeinta tai lyhintä reittiä niin voi kotona katsella muita vaihtoehtoja. Tällä tavalla voi suunnitella vaikka reitin, joka on maisemiltaan kaunis tai että sen varrella on paljon nähtävyyksiä ja pysähdyspaikkoja.

Navigaattorin hyödyntäminen kun on jo ajamassa vuokra-autolla

Jos haluaa että ajaminen vuokra-autolla sujuu parhaiten, niin kannattaa käyttää navigaattoria apuna. Ilman sitä joutuu helposti ajamaan lisäkilometrejä, kun ajaa väärää reittiä ja joutuu palaamaan takaisin tai suunnittelemaan reitin uudelleen. Mikäli olet vaikkapa vuokrannut pakettiauton muuttoon Tampereelta, ja määränpääsi on Helsinki, tulet varmasti säästämään kilometrejä ja harmaita hiuksia navigaattorin avulla. Jos autossa ei ole autonavigaattoria niin monia kännyköitä voi myös käyttää tähän tarkoitukseen. Mikä tahansa navigaattorin sisältävä laite on aina parempi kuin että ei olisi karttaa ollenkaan tai pelkkä paperinen kartta.

Navigaattorista näkee ajaessa myös tarkan nopeuden. Tällä tavalla voi ajaa juuri oikeaa nopeutta, eikä tarvitse pelätä ajaako liian lujaa ja voi saada sakot. Navigaattorista voi nähdä myös monia muita mielenkiintoisia asioita. Siitä voi nähdä esimerkiksi mitä kaikkea läheltä löytyy tai kuinka korkealla merenpinnasta ajetaan. Sekin on ihan mukava tieto tietää kuinka paljon on vielä ajettavaa ja milloin ollaan perillä.

Jos mahdollista niin kannattaa käyttää navigaattorin liikennetiedotukseen liittyvää ominaisuutta. Kaikissa navigaattoreissa tämä ei toimi ja se vaatii toimiakseen kännykän nettiliittymää. Jos kuitenkin tällainen on käytettävissä niin siitä voi olla hyvin paljon apua. Sen avulla saa tietää reitin varrella olevista tietöistä ja ruuhkista. Se kertoo myös jos matkalla on odotettavissa huonoa säätä ja joutuu ajamaan hitaammin. Esimerkiksi kova sade voi lisätä ajoaikaa paljonkin. Suomessa on harvoin suuria liikenneruuhkia, mutta esimerkiksi Saksassa sellainen voi viedä useamman tunnin enemmän lyhyelläkin matkalla. Jos navigaattorin avulla saa tietää että tällainen on tulossa eteen niin navigaattorin voi laittaa laskemaan uuden vaihtoehtoisen reitin.